2013.05.13. 11:20 kdnpbp2

Hírek Varga Mihály Hírleveléből.

TÖBB KISGYERMEKES ANYA DOLGOZOTT TAVALY,MINT 2011-BEN.

Magyarországon tavaly több mint 190 ezer, 6 év alatti kisgyermekét nevelő anya dolgozott. Ez 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban, sőt 2005 óta nem volt ilyen magas ez a szám. Magyarország kormánya komoly lépéseket tett az elmúlt két évben, hogy biztosítsa a nők munkaerő-piaci jelenlétét a gyerekneveléssel egy időben. A családi adórendszer bevezetésével, amely elismeri a gyermekneveléssel együtt járó munka értékét, segítette a nők életét. Várhatóan tovább növeli majd az anyák elhelyezkedésének esélyeit a 2013. januárban életbe lépett Munkahelyvédelmi Akcióterv. Ugyanis ennek segítségével a munkaadói járulékkedvezmény érdekeltté teszi a munkaadókat, hogy minél nagyobb arányban foglalkoztassanak kisgyermekes nőket. A Magyar Kormány a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a családok anyagi biztonsága javuljon.

BUDAPEST 27 NAGYBERUHÁZÁSRA KÉSZÜL.

Elkészült és már a kormány előtt van Budapest konkrét fejlesztési terve: az a huszonhét nagyberuházás, amelynek előkészítése részben el is kezdődött – jelentette be Tarlós István főpolgármester. Kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megállapodás alapján ezeket a kabinet támogatja, illetve hamarosan döntést is hoz, az öszszesen több mint 1500 milliárd forintos programról, a 2014-2020 közötti uniós támogatási fejlesztésekről. A tervek között szerepel többek között a Fővárosi Állat és Növénykert fejlesztése, a fővárosi ivóvízhálózat főnyomó és gerincvezeték rekonstrukciója, a fővárosi gyógyfürdők 15 milliárdos komplex fejlesztése.

LETETTÜK AZ EAGLE OTTAWA ÚJ BERUHÁZÁSÁNAK ALAPKÖVÉT SZOLNOKON.

eagle.jpgLetettük az Eagle Ottawa Hungary Kft. gyárbővítő beruházásának alapkövét kedden, a szolnoki ipari parkban. A fejlesztéssel az amerikai érdekeltségű autóipari beszállító eddigi termelőkapacitását 55 százalékkal fogja növelni, a bővítés több mint 200 új munkahely teremtésével jár együtt. Az ünnepségen hangsúlyoztam: az ötven legnagyobb amerikai multinacionális cég közül negyven van jelen Magyarországon, és ezek a vállalkozások az utóbbi 10 évben, több mint 40 ezer új munkahelyet hoztak létre beruházásaik, fejlesztéseik révén. Reményeink szerint a második félévben egy erőteljesebb gazdasági növekedés lesz. Jelentős eredményt értünk el az elmúlt három évben, hiszen csökkent az állam adóssága, csökkent a háztartások adóssága. A három évvel ezelőttihez képest 140-150 ezerrel több embernek van munkája ma az országban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpbp2.blog.hu/api/trackback/id/tr955297991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása