2013.04.12. 12:23 kdnpbp2

SOHA NEM VOLT ILYEN OLCSÓ HITEL HAZÁNKBAN.

A növekedés támogatására és a hitelezés bővítésére három intézkedésből álló növekedési hitelprogram indításáról döntött a jegybank monetáris tanácsa. Döntően a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak olcsó hitelforrást, 250 milliárd forintos refinanszírozási hitelkeretet nyújt fejlesztési és forgóeszköz célokra, illetve uniós programok saját erejére a jegybank a kereskedelmi bankokon keresztül.

A jegybank a kereskedelmi bankoknak nulla százalékos kamattal biztosítja a forrást, amelyek maximum plusz 2 százalékos kamatot számíthatnak fel, amit esetleg egy 0,5 százalékos garancia-díj növelheti. Magyarország történetében ilyen olcsó hitel nem állt a vállalkozások rendelkezésére. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának döntése figyelemmel van a nemzetközi tendenciákra, hiszen az elmúlt egy évben hasonló döntéseket hozott az Európai Központi Bank, és hasonló programot hirdetett az angol jegybank, valamint a napokban a japán központi bank is.

Forrás: Varga Mihály hírlevele

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpbp2.blog.hu/api/trackback/id/tr775219424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása