2012.11.19. 11:52 kdnpbp2

Nem plágium, hanem provokáció - mindenki számára hozzáférhetőek Semjén Zsolt szakdolgozatai

A szakdolgozatok, valamint a Magyar Akkreditációs Bizottság átminősítését igazoló okmány a csatolt dokumentumok közül letölthető.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a mai napon teljes egészében közzétette 1990-ben kelt dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot a www.kormany.hu oldalon. Megjelentettük az ELTE-re 1992-ben készült szociológia dolgozatot is. Egyben megismételjük álláspontunkat:

1. Vagy a „plágium” kifejezés jelentésének nem ismeretéről van szó, vagy pedig tudatos politikai provokáció történt egyes baloldali sajtóorgánumok részéről.

2. A „plágiumgyanú” emlegetése nagyon súlyos vád, amiért az ezt terjesztő sajtóorgánumoknak jogi felelősséget kell vállalniuk!

3. A hvg.hu cikke is leírja, hogy mind a dolgozat elfogadása, mind átminősítése mindenben megfelelt a vonatkozó törvényi szabályozásnak.

4. A hvg.hu cikke is elismeri, hogy a Semjén Zsolt dolgozatában hivatkozott művek pontosan meg lettek jelölve. Ez látható a ma közzétett szöveg lábjegyzeteiben, irodalomjegyzékében is.

5. A mű összeállítása és a hivatkozások dr. Lenhardt Vilmos teológiaprofesszor szándéka szerint és iránymutatásával készültek, és több éves munka van benne.

6. A téma egészen újszerű volt, Magyarországon még senki sem foglalkozott ezzel a kérdéssel, következésképpen hazai irodalma sem volt. Maga témaválasztás és a kidolgozás pasztorális feladat is volt, a dolgozat megállapításai és következtetései teljesen újszerűek voltak, amire a későbbiekben számos tudományos hivatkozás történt. A témának Semjén Zsolt elismert szakértője.

7. Semjén Zsolt műve tartalmilag megjelent számos kiadványban, így például a Teológia című folyóiratban is. Bár a hvg.hu támadása nyilvánvalóan politikai indíttatású, azért reméljük, hogy ennek hatására talán még többen fogják haszonnal forgatni a művet.

8. Az ügyet részünkről ezzel lezártuk, de ha a baloldal egyes politikai és sajtószereplői úgy gondolják, a bíróságon folytatható.

Havasi Bertalan,
a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője

(Miniszterelnökség)

Forrás: kormany.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpbp2.blog.hu/api/trackback/id/tr964866163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása