2013.07.09. 18:14 kdnpbp2

Hagyományos értékek kódja

A kétharmados törvények lehetőséget adtak arra, hogy a család fogalmát, mint alapelvet bebetonozzák az Alaptörvénybe – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A kereszténydemokrata szakpolitikus nagyon fontosnak nevezte a KDNP készülő új családpolitikai prgramjának az otthonteremtési támogatásra vonatkozó részét.

Az államtitkár álláspontja szerint fontos lépés volt, hogy kétharmados többséget kapott a családi adókedvezmény, amelyet most már nem lehet szétverni úgy, ahogyan 2002 után megtörtént. Az kereszténydemokrata szakpolitikus figyelmeztetett, ha 2010-ben nincs kormányváltás, akkor külföldi nyomásra az intézményi gyermeknevelésben, oktatásban elterjedt volna a genderideológia, ám „amikor a magyar emberek három éve választottak, akkor nemet mondtak erre az irányra”.

Arra a kérdésre, hogy mit lehet tudni a KDNP új családpolitikai programjáról, ami átfogó javaslat lesz, mind a fiatal, gyermekvállalás előtt álló, mind a többgyermekes családok számára Soltész Miklós elmondta: még nem készült el a végleges verzió, amely tartalmazza a családi pótlék kiterjesztését azokra is, akik jelenleg nem tudják teljesen kihasználni.


A cikk folytatása...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpbp2.blog.hu/api/trackback/id/tr945397933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása